Konferens

Välkommen till - en på riktigt unik konferensanläggning.
Vi tar alltid bara in en gäst i taget, vilket gör att du aldrig hyr ett konferensrum, utan det du hyr är 700 kvadratmeter konferensanläggning fördelad på 3 våningar. Varje detalj i stora konferensrummet är minutiöst genomtänkt, vilket du kan läsa mer om nedan under rubriken ”Världens bästa konferenslokal”.
Vi tar totalt in 30 sittande gäster i stora konferensrummet.

Din herrgård

Som deltagare på en utbildning i Kursgården, oavsett om det är en öppen eller sluten kurs du har bokat så får du tillgång till hela Herrgården. Vi tar bara ett sällskap i taget vilket skapar trygghet, säkerhet och en enorm flexibilitet i övningarna.

Konferensrummet

Varenda liten detalj i konferensrummet är genomtänkt (totalt 32 stycken) och är handplockade efter år av analyser. Ljuset är perfekt optimerat för att efterlikna solen, stolarna är utvalda av 400 tidigare deltagare och musikanläggningen från Danmark skapar hårresande dopamininjektioner. I rummet återfinner du fyra fullstora whiteboard på rad som skapar utrymme och förutsättningar för en extremt dynamisk miljö samt en föredragshållarvyn på en 42″ TV i ögonhöjd med deltagarna ger dig möjlighet att leverera perfekta PowerPoint-presentationer.

Grupprummen

Till konferensrummet finns i nuläget fyra tidsenligt designade grupprum som mindre grupper kan bryta sig ut till. I varje grupprum finns whiteboard att tillgå.

Datorlokal

Eftersom flera deltagare jobbar med PowerPoint i sina Presentationer finns så klart ett topp-modernt datorrum där du kan slå dig ner och bygga, ändra och utveckla din PowerPoint. Självklart är filen som du jobbar med i datorn direkt kopplad till presentationsdatorn i konferensrummet så att allt går smidigt.
parallax background

Specialutrustning

Beroende på nivån av utbildningen som du har valt (steg 1, steg 2 eller coachning) så kommer du att filmas för att få en insikt i dina styrkor och svagheter. Filmningen sker med HD-kameror och Sennheiser myggor för att ge dig bästa tänkbara återgivning. Vid avancerad coachning så filmas du dessutom med upp till 4 kameror samtidigt för att kunna ge dig den totala feedbacken du behöver.

Matsal

I fikarummet kan du verkligen känna vingslagen av herrgårdens 200 åriga pionjärshistoria. Vi serverar här vid varje rast, så kallad “brain food”. Fika som är optimalt framtaget för att hålla din hjärna aktiv, fokuserad och formbar. Självklart smakar det himmelskt gott samtidigt även fast sockermängden är minimal.

Hotellrum

Under er vistelse sover ni i vackra unika rum, smakfullt inredda. Det finns totalt åtta gästrum i herrgården. Rummen delar på fem badrum, och två toaletter. Önskas fler rum finns det ytterligare tre i vårt Inn, Kuskens. Önskas övernattningen med hotellstandard finns det möjlighet att boka detta på vår systerherrgården; Schenströmska Herrgården som ligger 200 meter från Tersmedenska Herrgården.

Biograflokal

Under er konferens har ni även tillgång till en high end biograf med tio biostolar. En perfekt miljö för dig som under konferensen vill visa film, reklamsekvenser eller motivationsvideos. Biografen sköts enkelt genom en enhet och stoltserar med 7.2 ljud och en 1080p projektor.

Gym

Självklart har ni som konferensgäster även exklusiv tillgång till ett välutrustat gym. Här finner du både stepmaskiner, tunga som lätta vikter, cable cross, fria vikter, dubbla uppsättningar för benpress samt boxercise utrustning.

Behandlingar, massage

Vad är viktigare än att slappna av under en konferens. Väl på plats kan du avnjuta djupgående massage, klassisk svensk massage och lyxiga SPA-behandlingar. Välj mellan 30 och 60 minuters behandlingar. För att tillhandahålla behandlingarna behöver minst 3 behandlingar bokas under samma tidsperiod.
parallax background

Världens bästa konferenslokal

Världens bästa konferenslokal

Den bästa konferenslokalen i världen handlar inte om att ha den senaste utrustningen, videolänk, surface boards eller dyl. Det handlar om att skapa den ultimata förutsättningen för att fokus och lärande ska kunna uppstå! Med en nu tolvårig karriär som internationell föreläsare i kommunikation utifrån biologi och neurologi satte jag mig ner och ackumulerade all relevant kunskap för att skapa den perfekta konferenslokalen.
Listan jag kom fram till innehöll 32 punkter eller kända vetenskapliga faktorer som kan påverka en konferensdeltagare. Vi har hittills tagit hänsyn till 24 av dessa 32 och jobbar för att få in alla 32. Här är ett exempel på fem av dessa 32:

1. Vi tar alltid bara in en kund i taget!

Varje siren, varje missljud, varje biltuta ökar dina kortisolnivåer och gör dig ofokuserad vilket resulterar i sämre inlärning. Det är extremt tyst i vår Herrgård. Du kommer att märka en tysthet du aldrig märkt förut i en 1800-tals herrgård då vi har gått till extrema längder för att göra allt golv i stora konferenslokalen knarrfritt. Genom att ni också är helt själva i den 800 kvadratmeter stora konferensytan så är det bara ljuden från er själva ni hör.

2. Dopamin

Har du fått gåshud av musik någon gång? Anledningen till att du får det är för att du får en överdos av ditt motivationshormon dopamin. Har du också märkt att dessa överdoser inträffar oftare ju bättre ljud och ju djupare bas det är i musikanläggningen? Vår musikanläggning är optimerad för att skapa löpande dopaminpåslag vilket innebär att du enbart av musiken är konstant fylld av dopamin.
parallax background

3. Blått ljus och Kelvin

Vår konferenslokal har ett kelvintal på 4500 vilket är ett blått ljus. Blått ljus har visat sig öka fokus och reaktionstider. Du kommer att märka att du är pigg hela dagen då inget melatonin utsöndras i onödan.

4. Fågelkvitter

Studier har visat att deltagare kan återge kunskap 10-15% bättre om den lärs in när deltagarna är i skogen. Tesen är att i skogen har du bara naturliga ljud och fågelkvitter. Avsaknandet av fågelkvitter är en varningssignal för oss människor då det betyder att fara finns i närheten. Utanför vår konferenslokal har vi därför placerat fågelholkar och skapat en miljö som ger naturliga ljud.
parallax background

5. Priming

En erkänd psykologisk teknik är Priming. Det går ut på att du ändrar en människans känslotillstånd baserat på yttre faktorer som miljö, doft, ord med mera. När du kommer in en Herrgård från början av 1800-talet möts du av pampighet och storhet, musiken som spelas är klassisk, ljusen som brinner är handstöpta och du förflyttas mentalt till ett annat perspektiv. Och det är just perspektivändringen som är viktig för den tillåter nya tankar, nya synsätt. Om du sätter dig i en nybyggd konferenslokal är risken stor att den är lik den ni redan har på jobbet vilket hämmar nya tankar, nya synsätt.