table

Konferens

Välkommen att hyra herrgården för din kommande konferens, teambuidling eller kurs.

Du hyr hela herrgården vilket innebär att din upplevelse här blir väldigt privat. Miljön är personlig men ändå professionell. Med ett konferensrum från början av 1800-talet inredd med Varje detalj minutiöst genomtänkt.

Konferensrummet

Varje detalj i konferensrummet är genomtänkt och är handplockade efter år av analyser. Ljuset är perfekt optimerat för att efterlikna solen, stolarna är utvalda av 400 tidigare deltagare och musikanläggningen från Danmark skapar hårresande dopamininjektioner.

I rummet återfinner du fyra fullstora whiteboard på rad som skapar utrymme och förutsättningar för en extremt dynamisk miljö.

bild konferens

Grupprummen

I herrgården finns fyra tidsenligt designade grupprum som mindre grupper kan bryta sig ut till. Det finns även åtta stycken gästrum som går utmärkt att använda som grupprum.

camera

Specialutrustning

Beroende på vad ni behöver finns det filmutrustning att tillgå.

På herrgårdens anläggning finns en studio med tillgång till HD-kameror och Sennheiser myggor för att ge dig bästa tänkbara återgivning. I vår fantastiska studio kan ni spela in ett klipp till hemsidan, ta tjusiga bilder på nya produkter eller uppdatera fotogalleriet på alla härliga medarbetare.

table2

Matsal

I vår matsal kan du verkligen känna vingslagen av herrgårdens 200 åriga pionjärshistoria.

Här kan du själv välja vad du vill servera. Hyr en egen kock som skapar er egen meny, laga tillsammans eller ta in catering in från ert favoritställe.

Vår herrgårdsfru hjälper er med alla bestyr.

Rum

Under er vistelse sover ni i vackra unika rum, smakfullt inredda. Det finns totalt sju gästrum med två enkelsängar i varje samt ett rum med tre bäddar. Rummen delar på fem badrum, och två toaletter. Är ni fler finns det möjlighet att utöka till 20 bäddar totalt.

bild rum1
bild rum2

Biograflokal

Under er konferens har ni även tillgång till en high end biograf med tio biostolar. En perfekt miljö för dig som under konferensen vill visa film, reklamsekvenser eller motivationsvideos. Biografen sköts enkelt genom en enhet och stoltserar med 7.2 ljud och en 1080p projektor.

bild bio

Gym

Självklart har ni som konferensgäster även exklusiv tillgång till ett välutrustat gym. Här finner du löpband, roddmaskin, stepmaskiner, tunga som lätta vikter, cable cross, fria vikter, dubbla uppsättningar för benpress samt boxercise utrustning.

bild gym

Världens bästa konferenslokal

Den bästa konferenslokalen i världen handlar inte om att ha den senaste utrustningen, videolänk, surface boards eller dyl. Det handlar om att skapa den ultimata förutsättningen för att fokus och lärande ska kunna uppstå! Vår designer, David Phillips, har en 15 årig karriär som internationell föreläsare i kommunikation. David utgår ifrån biologi och neurologi och baserat på den erfarenheten använda han relevant kunskap för att skapa den perfekta konferenslokalen.
Listan han kom fram till innehöll 32 punkter eller kända vetenskapliga faktorer som kan påverka en konferensdeltagare. Vi har hittills tagit hänsyn till 20 av dessa 32 och jobbar för att få in alla 32. Här är ett exempel på fem av dessa 32:

1. Lugnet
Varje siren, varje missljud, varje biltuta ökar dina kortisolnivåer och gör dig ofokuserad vilket resulterar i sämre inlärning. Det är extremt tyst i vår Herrgård. Du kommer att märka en tysthet du aldrig märkt förut i en 1800-tals herrgård då vi har gått till extrema längder för att göra allt golv i stora konferenslokalen knarrfritt. Genom att ni också är helt själva i den 800 kvadratmeter stora konferensytan så är det bara ljuden från er själva ni hör.

2. Dopamin
Har du fått gåshud av musik någon gång? Anledningen till att du får det är för att du får en överdos av ditt motivationshormon dopamin. Har du också märkt att dessa överdoser inträffar oftare ju bättre ljud och ju djupare bas det är i musikanläggningen? Vår musikanläggning är optimerad för att skapa löpande dopaminpåslag vilket innebär att du enbart av musiken är konstant fylld av dopamin.

3. Blått ljus och Kelvin
Vår konferenslokal har ett kelvintal på 4500 vilket är ett blått ljus. Blått ljus har visat sig öka fokus och reaktionstider. Du kommer att märka att du är pigg hela dagen då inget melatonin utsöndras i onödan.

4. Fågelkvitter
Studier har visat att deltagare kan återge kunskap 10-15% bättre om den lärs in när deltagarna är i skogen. Tesen är att i skogen har du bara naturliga ljud och fågelkvitter. Avsaknandet av fågelkvitter är en varningssignal för oss människor då det betyder att fara finns i närheten. Utanför vår konferenslokal har vi därför placerat fågelholkar och skapat en miljö som ger naturliga ljud.

5. Priming
En erkänd psykologisk teknik är Priming. Det går ut på att du ändrar en människans känslotillstånd baserat på yttre faktorer som miljö, doft, ord med mera. När du kommer in en Herrgård från början av 1800-talet möts du av pampighet och storhet, musiken som spelas är klassisk, ljusen som brinner är handstöpta och du förflyttas mentalt till ett annat perspektiv. Och det är just perspektivändringen som är viktig för den tillåter nya tankar, nya synsätt. Om du sätter dig i en nybyggd konferenslokal är risken stor att den är lik den ni redan har på jobbet vilket hämmar nya tankar, nya synsätt.

Fest & Bröllop

När du väljer Tersmedenska Herrgården som din plats till din dag väljer du mer än bara en plats. Du väljer en upplevelse.

En vigsel i vår herrgårdspark med kolbäcksåns forsande vatten i periferin.
En stor födelsedagsfest i vår unika bagarstuga med livemusik på terrassen.

Herrgården är inredd i en personlig stil med en känsla av lugn och harmoni. Med fantastiska ytor för måltider, umgänge och dans.

Fira med släkt och vänner!

Du kan välja att fira i vår unika bagarstuga med porslin för upp till och med 50 personer.

Du väljer själv hur du vill duka dom stora träborden. Om du behöver använda partytälten eller om du vill att dina gäster sitter i den öppna naturen.

bild bagarstuga 1
bild bagarstuga2
bild bagarstuga3

Vill du fira i Herrgården finns det porslin för upp till och med 70 personer.

Du kan duka för 30 personer i den unika matsalen med gyllene tapeter från 1800-talet och herrgårdens pampiga kakelugn.

bild matsal
Bild fest

Eller duka i vår blå sal med handmålade änglar och starka personligheter på väggarna för 70 personer.

bild2
Bild3

Bröllop

Vi rekommenderar alltid ett besök innan du bokar ditt bröllop hos oss.

Under besöket får du en guidad tur av Herrgårds huset, parken och dom omkringliggande byggnaderna.

Mötet tar ca 1-1 1/2 timma.

bild4
bild5
bild6
bild7

Mat

Vi tillhandahåller inga måltider utan du är helt fri att välja dom alternativ som passar dig och ditt sällskap bäst. Du kan välja att laga mat själv, hyra in en egen kock eller köpa in catering från ditt favoritställe.

Vi kan varmt rekommendera företag och personer som är absolut bäst på det dom gör.

veggokoket.se
solskinet.se

Umgås

Söker du en plats att umgås med nära och kära, kanske en weekend, fira Jul eller nyår eller bara umgås tillsammans några härliga sommardagar?

Då kan Tersmedenska herrgården vara en plats för er. Här kan ni tillsammans njuta av vackra omgivningar och härliga ytor.

Dom absolut återkommande kommentarerna vi får av gäster är;
Man känner sig så hemma här.

Det är som att kliva in i annan värld.

Om det stämmer även för dig, det vet bara du!

bild framsida
bild entre

Konstigt nog så hamnar dom flesta i Herrgårdsköket.

Det är här dom mest spännande samtalen sker. I hjärtat. Med 45 kvm yta, stora bänkytor, finns det möjlighet att tillsammans laga dom mest kulinariska måltider.

Om det stämmer även för dig, det vet bara du!

bild kök

Den vackra 1800-tals byggnaden har en enorm charm och har behållit sin själ genom åren. Det finns många ytor att bara umgås på, helt naturligt. Samla ihop dina nära och kära och njut av härliga dagar tillsammans.

bild biljardrummet
bild framsida

Gästers åtkomst

Som gäst har till tillgång till hela herrgården och herrgårdens park.

bild park
bild Herrgården04

Önskar du göra din bokning ännu mer upplevelserik kan du boka vår fantastiska bagarstuga med plats för 50 personer.

Bild bagarstuga1
bild bagarstuga2

Vill du mysa ner dig och bara njuta kan du boka vårt biorum.

bild bio

Eller kanske vill du slappna av i vårt spabad med en flaska champange?

Några av herrgårdens rum används av oss till förvaring och förråd. Dessa är tydligt märkta.

Umgänge med gäster

Vi bor på herrgårdsområdet i det gula annexet, Strömflygeln. Behöver du något finns vi i närheten.

Vi hjälper dig gärna med förslag på utflyktsmål, restauranger, catering etc.