En magisk plats, en underlig historia

Mäklaren frågade; vilken typ av Herrgård söker ni?
Vi svarade: En unik plats där entrén vetter ut mot en sjö, gärna i väst så man från trappan kan se solnedgången, samtidigt vill jag gärna ha en fors också, rinnande vatten, en park från 1800-talet, en plats med anor - gärna i en bruksmiljö och jag vet – en känsla av sagan om ringen – en plats där vi kan få plats med Sveriges bästa konferensanläggning, ett café, en bio, ett gym, en bagarstuga, ett spa – haha det vore magiskt.
Men ja ungefär något sådant.
Varför vi spontant kunde vara så specifika i vår beskrivning var på grund av en händelse som inträffade ett par år tidigare och som kanske var hela anledningen till att vi överhuvudtaget var där vi var idag. Händelsen utspelade sig på en ö i Hälsingland där jag och Maria hade bestämt oss för att föreviga vårt liv och gifta oss. Bland alla bjudna, roliga och kreativa gäster och vänner fick vi en övning av en speciell man vid namn Micke – som bestämt hävdade att om ni visualiserar ert mål tillräckligt väl så kan ni få det.
Övningen gick ut på att rita vårt liv om 5 år. Mitt på pappret ritade vi en stor Herrgård med dess entré överblickande en sjö, gärna i väst så man från trappan kan se solnedgången, två annexer, samtidigt ville jag gärna ha en fors också, rinnande vatten, en park från 1800-talet, en plats med anor - gärna i en bruksmiljö och jag vet – en känsla av sagan om ringen – en plats där vi kan få plats med Sveriges bästa konferensanläggning, ett eget café, en bio, ett gym, en bagarstuga, ett spa – det vore magiskt. Allt det här var inte så lätt att rita men vi gjorde vårt bästa.
Några månader efter mötet med Mäklaren, får vi ett samtal från henne där hon med tillbakahållen upphetsning beskriver ett objekt som hon tycker att vi bara måste se.
Det blir en lång bilresa fylld av förväntan och diskussioner. Och när vi väl anländer är det som om tiden stannar och allt annat upphör.
Inte bara uppfyller Herrgården precis alla våra krav - som egentligen var mer en kombination av vilda drömmar och önskningar. Det som chockerar oss absolut mest och gav i varje fall mig kalla kårar är det vi tittar på, det vi ser – stående på uppfarten vänder vi oss långsamt, långsamt mot varandra och konstatera att den Herrgård vi står framför inte bara är lik den Herrgård vi ritade på vårt bröllop drygt två år tidigare - utan är en direkt kopia av vår teckning, eller tvärt om, hur man nu ska se det.
Livet är fullt av underliga och fantastiska sammanträffanden, ibland omöjliga, ibland oförklarliga – jag tror det är det vi människor ibland kallar för magi – en magisk plats.
Välkommen till Tersmedenska Herrgården - Där drömmar blir uppfyllda.